МІНІСТЕРСТВО РОЗВИТКУ ЕКОНОМІКИ, ТОРГІВЛІ ТА СІЛЬСЬКОГО ГОСПОДАРСТВА УКРАЇНИ (Мінекономіки)
мання протиепідемічних вимог. Таким способами можуть бути:
1) або реалізація фруктів та овочів в упаковці виробника;
2) або фасування фруктів та овочів продавцем у спеціально
відведеному приміщенні, або їх відпуск безпосередньо в торговельній залі
через продавця, за умови:
наявності у продавця особистої медичної книжки;
використання продавцем засобів індивідуального захисту (маска,
рукавички);
пакування продавцем фруктів та овочів в індивідуальну упаковку
(наприклад, одноразові поліетиленові пакети, паперові пакети, плівку,
пластикові контейнери тощо);
дотримання продавцем рекомендованої дистанції із покупцем;
забезпечення пакування покупцями фруктів та овочів в індивідуальну
упаковку (наприклад, одноразові поліетиленові пакети, паперові пакети,
плівку, пластикові контейнери тощо);
забезпечення наявності і доступності для покупців засобів дезінфекції у
торговельній залі.
Заклади роздрібної торгівлі харчовими продуктами мають забезпечити
покупців інформацією щодо необхідності ретельного миття овочів та фруктів
в домашніх умовах, а також, де це є доречним, здійснення їх термообробки
перед вживанням.
Заклади роздрібної торгівлі харчовими продуктами мають забезпечити
контроль за дотриманням цих рекомендацій.
Одночасно інформуємо, що листи Мінекономіки мають інформативний
характер та не встановлюють правових норм.
З повагою
Заступник Міністра розвитку
економіки, торгівлі та сільського
господарства України Сергій ГЛУЩЕНКО