Час в Арбузинці: 19.01.2021 04:31

Арбузинська районна рада
Миколаївська область

офіційний сайт

Обстеження суб’єктів господарювання торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами

 

УВАГА!

Шановні жителі Арбузинського району!

 

      Арбузинське міжрайонне управління Головне управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області звертає Вашу увагу, що в зв’язку з підвищенням захворюваності на  коронавірусну хворобу та з метою контролю дотримання суб’єктами господарювання  профілактичних та протиепідемічних заходів, спрямованих на запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19,  проводяться перевірки суб’єктів господарювання  торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами.  Звертаємо увагу, що при відвідуванні Вами об’єктів торгівлі,  необхідно бути пильними та дотримуватися вимог, передбачених постановою Кабінету Міністрів України. В разі виявлення порушень повідомляйте органи місцевого самоврядування та Держпродспоживслужбу.

     Водночас повідомляємо про вимоги, які повинні дотримуватися суб’єктами господарювання при торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19:

     Перед початком зміни проводиться температурний скринінг усім працівникам.

     На вході до закладу торгівлі, а також на кожному вході до торговельно-розважального центру повинні бути:

     - розміщені інформаційні матеріали щодо профілактики коронавірусної хвороби (COVID-19) та повідомлення з проханням до відвідувачів залишатися вдома (утриматися від відвідування) при наявності ознак респіраторних захворювань;

     - організовані місця для обробки рук спиртовмісними антисептиками;

     Дозволяється одночасне перебування відвідувачів у закладі з розрахунку не більше однієї особи на 10 кв. м. площі зали обслуговування.

    Необхідно обмеження контакту між працівниками та відвідувачами шляхом організації обслуговування з дотриманням принципу соціального дистанціювання 1,5м.

    Дозволяється організований допуск відвідувачів та перебування у закладі  лише у респіраторі або захисній масці ( у тому числі саморобній), так , щоб були покриті ніс та рот.

     Адміністрація/персонал самостійно забезпечує та контролює виконання умов з недопущення черг. Біля місць потенційного скупчення людей повинно бути нанесено відповідне тимчасове маркування для перебування в черзі з дотриманням дистанції між відвідувачами не менше 1,5 м.

     Ручки корзинок та візків для покупок  повинні оброблятися дезінфекційним засобом і розташовуватись окремо з табличкою «Продезінфіковано».

     Використані відвідувачами корзини та візки складаються окремо, проводиться дезінфекційна обробка ручок перед наступним використанням.

     Працівники закладів торгівлі, в тому числі, які видають замовлення та здійснюють розрахунок повинні бути одягнені в медичну маску або респіратор та одноразові рукавички(ЗІЗ).

     Після кожного зняття ЗІЗ та одягання медичної маски або респіратора, одноразових рукавичок працівники миють руки з милом та обробляють антисептиком.

     Суб’єкт господарської діяльності повинен забезпечити:

    - постійну наявність рідкого мила, антисептиків та паперових рушників в санвузлах;

    - інформування клієнтів щодо встановлених обмежень та умов обслуговування в закладі та на офіційних сторінках в мережі Інтернет та соціальних мережах;

    - проведення вологого прибирання виробничих приміщень та поверхонь, місць контакту рук працівників і відвідувачів (ручки дверей, місця сидіння, раковини, столи тощо з використанням миючих та дезінфекційних (в кінці зміни) засобів не рідше ніж кожні 2 години, перед відкриттям та після закінчення робочого дня/зміни;

    - організувати централізований збір використаних ЗІЗ, паперових серветок в окремі контейнери (урни) з кришками та одноразовими поліетиленовими пакетами з подальшою утилізацією;

     - обмежити масові збори працівників в закритих приміщеннях;

     - тимчасово відсторонити від роботи особи з групи ризику ( особи, які досягли 60-річного віку; особи, які мають хронічні захворювання, що пригнічують імунітет та хронічні захворювання легень).

     Враховуючи зростання кількості хворих на COVID-19 серед населення, погіршення епідемічної ситуації, основною причиною якої є недотримання карантинних вимог, Арбузинське міжрайонне управління Головне управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області попереджає про необхідність дотримання рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів на період карантину, що є запорукою Вашого здоров’я.

 

Бажаємо здоров’я Вам та Вашим родинам!!!